Katot

Rakennuksen yläpohjarakenteen käyttöikätavoite on vähintään 25–50 vuotta. Käyttöikätavoite vaikuttaa myös suunnitteluun. Yläpohjan rakennetta määritellessä valitaan materiaalit ja suunnitellaan katon rakenneratkaisut ja yksityiskohdat. Leca-sorakatto on tuulettuvuuden ansiosta käytössä turvallinen ja varmatoiminen, Suomen olosuhteisiin hyvin soveltuva yläpohjarakenne. Kantavan rakenteen ja höyrynsulun päälle helposti ja nopeasti asennettava kevytsora on saumaton eriste, jonka erinomaisia ominaisuuksia myös urakoitsijat osaavat arvostaa. 

Leca-sora soveltuu yläpohjan rakenteeksi lähes kaikkiin rakennustyyppeihin mukaan lukien vanhojen tasakattojen korjaukset ja viherkatot. Tämä antaa suunnitteluvapautta myös arkkitehdeille. Leca-soralla voidaan helposti muotoilla lisäkallistukset vanhan vedeneristeen päälle, jolloin vältytään kalliilta harjakattoremontilta. Käytöstä poistettu Leca-kattosora voidaan käyttää samassa kohteessa uudelleen kattoeristeenä tai kierrättää maarakennuksen kevennysmateriaaliksi sekä viherrakentamiseen. 

NÄYTÄ LISÄÄ

Hyvin eristävä ja varmatoiminen Leca®-sorakatto

Leca-sorakattoja toteutetaan nykyisin niin hybridiratkaisuna kuin puhtaina Leca-sorakattoinakin. Pyöreän muotonsa vuoksi Leca-sora täyttää kolot ja putken aluset ja huokoisen koostumuksensa ansiosta Leca-sora on myös hyvin eristävä materiaali. Pitkäikäisenä ja luonnonmukaisena materiaalina Leca-sora on 100 %:sti uudelleenkäytettävissä. Katso lisää Leca-sorakatoista aluemyyntipäällikkö Tom Tapanilan opastuksella.