Lisäeristetty Leca®-sorakatto

Lisäeristettyjen Leca-sorakattojen eristemateriaaleina käytetään tyypillisesti EPS-eristettä. Lisäeristeellä katon tavoiteltu lämmöneristyskyky eli U-arvo saavutetaan ohuemmalla rakenteella. 

Yhdistelmä- tai hybridikatto tarkoittaa lisäeristettyä kattoa, jossa Leca-soran alla käytetään lisäeristettä. Hybridikatossa yhdistyy tehokas lämmöneristävyys ja kevytsoran hyvä tuulettuvuus. Leca-sora on helppo käsitellä ja se täyttää vaivattomasti mm. katolla olevien ilmastointiputkien välit ja muut pienet kolot. 

Lisäeristetyn katon valintaan vaikuttavat tyypillisesti arkkitehtoniset ratkaisut. Uudisrakennuksessa mahdollisia säästöjä tulee ympäröivistä rakenneratkaisuista, kuten räystäistä, joiden korkeus madaltuu. Mikäli esimerkiksi saneerattavan kohteen räystäskorkeutta ei haluta muuttaa, lämmöneristysvaatimukset saavutetaan Leca-soralla ja lisäeristeellä. 

 

Yleisin ratkaisu lisäeristetyissä Leca-sorakatoissa on EPS-eristys. EPS on hieman mineraalivillaa kevyempää ja sen puristuskestävyys tekee katolla liikkumisesta helpompaa rakennusvaiheessa. Lämmöneristyskyvyltään mineraalivilla ja EPS ovat melko tasavahvoja. Perinteisessä Leca-sorakatossa ilmastointikanavan ympärillä käytetään 50 mm lämmöneristettä. Hybridikatoissa eristeen määrä on 100 mm.

Eristysvaatimusten lisäksi kevytsorakerroksen vahvuuteen vaikuttaa se, minkä verran katon sisään asennettavalle talotekniikalle ja kattokallistuksille tarvitaan tilaa.

Leca-soran hyvä tuulettuvuus, kosteudenkestävyys ja kyky kuivata itsensä ovat rakentamisen kosteudenhallinnassa selkeitä etuja. Myös kattokaivojen kallistukset on yksinkertaista ja kustannustehokasta tehdä kevytsorasta. Leca-sora varmistaa katon tuuletuksen ja mahdollinen kosteus pääsee tuulettumaan räystäiltä pois.

Ratkaisun edut:

  • Tuulettuva rakenne toimii hyvin. 
  • Pienemmällä rakennepaksuudella hyvä lämmöneristyskyky. 
  • Katon pinnan muotoilu on helppo toteuttaa.
  • Kierrätettävä ja uudelleenkäytettävä materiaali.

Ominaisuudet

Palonkestävyys REI 60
U-arvo 0,09 W/m²K
Eristepaksuus Keskimäärin 530 mm (Leca-sora)
200 mm (EPS80S Katto)
Rakenteen paksuus Keskimäärin 0,80 m (kantavan rakenteen yläpinnasta)
 

Tuulettuva ja varmatoiminen lisäeristetty Leca®-sorakatto

 
 

Please register your details first

Areas of interest