Tietoa meistä

Leca®-kevytsora on yksinkertainen, monipuolinen ja kestävä tuote. Yksittäinen, savesta valmistettu Leca-papu ei saa vielä ihmeitä aikaan, mutta yhdistettynä kevytsoraksi mahdollisuudet ovat lukuisat – oli kyseessä sitten talonrakennus, infrarakentaminen tai vesienhallinta. Olemme olleet alalla pitkään, joten voimme käsi sydämellä sanoa, että ratkaisumme todella toimivat vuosikymmenien jälkeenkin. 

Meillä on toimintaa 12 Euroopan maassa ja olemme toimineet Suomessa vuodesta 1951 lähtien. Haluamme kehittyä ja innovoida etsimällä uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja, mitkä hyödyttävät kumppaneitamme, asiakkaitamme, ympäristöä ja meitä. Yhdessä rakennamme tulevaisuutta.  

Haluamme jatkossakin olla osa jokaisen rakentajan – ammattilaisen tai harrastajan – projektia. Olipa kyseessä pieni tai suuri projekti, tuotteisiimme ja ohjeisiimme voit aina luottaa. Eettisenä ja ympäristöystävällisenä toimijana kannamme ympäristö-, laatu- ja yhteiskuntavastuumme.

Leca-sora on sopiva ratkaisu infrarakentamiseen, vesienhallintaan ja talonrakentamiseen. Lue lisää!

Yksinkertainen
Jotta rakennusprojekti olisi kustannustehokas ja sujuva, rakennusmateriaalia on oltava helppo käsitellä, kuljettaa ja työstää. Leca on juuri sitä. Leca-kevytsora puhalletaan helposti paikoilleen, toimitetaan kattotyömaalle nostolaatikolla tai maarakentamiseen tilavilla rekka-autoilla. Puhaltamalla Leca-sora on helppo asentaa paikkoihin, jotka ovat muuten vaikeasti tavoitettavissa.

Innovatiivinen
Leca-sora on yksinkertainen tuote, ratkaisumme ovat innovatiivisia. Yksin se on vain paisutetusta savesta valmistettu papu, mutta yhdistettynä kevytsoraksi sen käyttömahdollisuudet moninkertaistuvat - sillä voi keventää teitä, käsitellä hulevesiä tai rakentaa taloja.

Kumppanuus
Olemme olleet olemassa pitkään, joten tiedämme, että tuotteemme toimivat. Mutta emme halua levätä laakereillamme. Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja, jotka tarjoavat lisäarvoa sekä Lecalle, kumppaneillemme että ympäristölle. Insinöörien ja urakoitsijoiden välisten kumppanuuksien avulla kehitämme innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja tulevaisuutta varten.

Tietoa Leca®-tuotteista

Materiaalia voidaan käyttää kevyenä käyttää eriste- ja täyttömateriaalina moninaisissa käyttökohteissa. Huokoinen, kevyt Leca-sora toimii myös salaojituksessa ja vettä pidättävänä materiaalina viherrakentamisen ratkaisuissa.

Leca-kevytsora valmistetaan paisuttamalla savea korkeassa lämpötilassa, jolloin siitä muodostuu pinnaltaan varsin tiiviitä, mutta sisältä täysin huokoisia rakeita. Huokoisuus tekee kevytsorasta keveän ja lämpöä eristävän, keraamisena materiaalina se ei pala eikä reagoi kemiallisesti muiden aineiden kanssa. Harkkojen valmistuksessa käytetään Leca-soraa eri fraktioina harkkotyypistä riippuen sekä hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Tilaa uutiskirjeemme

Ympäristövastuu

Suhtaudumme kestävään kehitykseen vakavasti. Lue lisää kestävän kehityksen toimenpiteistämme ja kuinka olemme pienentäneet hiilijalanjälkeämme.

Referenssitarinat

Lue useista erilaisista referenssiprojekteista, joissa Leca-sora ja -harkot ovat olleet osa ratkaisua.

Historia

Lue Lecan värikkäästä historiasta aina 1951 vuodesta tähän päivään.

Please register your details first

Areas of interest