Tietoa meistä

Leca®-kevytsora, Light Expanded Clay Aggregate, on yksinkertainen, monipuolinen ja kestävä tuote. Yksittäinen, savesta valmistettu Leca-papu ei saa vielä ihmeitä aikaan, mutta yhdistettynä kevytsoraksi mahdollisuudet ovat lukuisat – oli kyseessä sitten talonrakennus, infrarakentaminen tai vesienhallinta. Olemme olleet alalla pitkään, joten voimme käsi sydämellä sanoa, että ratkaisumme todella toimivat vuosikymmenien jälkeenkin. 

Meillä on toimintaa 12 Euroopan maassa ja olemme toimineet Suomessa vuodesta 1951 lähtien. Haluamme kehittyä ja innovoida etsimällä uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja, mitkä hyödyttävät kumppaneitamme, asiakkaitamme, ympäristöä ja meitä. Yhdessä rakennamme tulevaisuutta.  

Haluamme jatkossakin olla osa jokaisen rakentajan – ammattilaisen tai harrastajan – projektia. Olipa kyseessä pieni tai suuri projekti, tuotteisiimme ja ohjeisiimme voit aina luottaa. Eettisenä ja ympäristöystävällisenä toimijana kannamme ympäristö-, laatu- ja yhteiskuntavastuumme.

Leca-sora on sopiva ratkaisu infrarakentamiseen, vesienhallintaan ja talonrakentamiseen. Lue lisää!

Yksinkertainen
Jotta rakennusprojekti olisi kustannustehokas ja sujuva, rakennusmateriaalia on oltava helppo käsitellä, kuljettaa ja työstää. Leca on juuri sitä. Leca-kevytsora puhalletaan helposti paikoilleen, toimitetaan kattotyömaalle nostolaatikolla tai maarakentamiseen tilavilla rekka-autoilla. Puhaltamalla Leca-sora on helppo asentaa paikkoihin, jotka ovat muuten vaikeasti tavoitettavissa.

Innovatiivinen
Leca-sora on yksinkertainen tuote, ratkaisumme ovat innovatiivisia. Yksin se on vain paisutetusta savesta valmistettu papu, mutta yhdistettynä kevytsoraksi sen käyttömahdollisuudet moninkertaistuvat - sillä voi keventää teitä, käsitellä hulevesiä tai rakentaa taloja.

Kumppanuus
Olemme olleet olemassa pitkään, joten tiedämme, että tuotteemme toimivat. Mutta emme halua levätä laakereillamme. Etsimme jatkuvasti uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja, jotka tarjoavat lisäarvoa sekä Lecalle, kumppaneillemme että ympäristölle. Insinöörien ja urakoitsijoiden välisten kumppanuuksien avulla kehitämme innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja tulevaisuutta varten.

LECA toimii kolmella eri segmentillä. Lue lisää!

Tietoa Leca®-tuotteista

Materiaalia voidaan käyttää kevyenä käyttää täyttömateriaalina sekä moottoriteillä, talojen perustuksissa että rautateillä. Irtonainen, kevyt Leca-sora toimii myös salaojituksessa ja vettä pidättävänä materiaalina huokoisuutensa ansiosta.

Leca-kevytsora valmistetaan paisuttamalla savea korkeassa lämpötilassa, jolloin siitä muodostuu pinnaltaan varsin tiiviitä, mutta sisältä täysin huokoisia rakeita. Huokoisuus tekee kevytsorasta keveän ja lämpöä eristävän, keraamisena materiaalina se ei pala eikä ime itseensä vettä. Harkkojen valmistuksessa käytetään Leca-soraa eri fraktioina harkkotyypistä riippuen sekä hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Ota yhteyttä

Ympäristövastuu

Suhtaudumme kestävään kehitykseen vakavasti. Lue lisää kestävän kehityksen työstämme, ja siitä miten tulemme pienentämään ympäristövaikutuksiamme.

Referenssitarinat

Lue useista erilaisista referenssiprojekteista, joissa Leca-sora on ollut osa ratkaisua.

Historia

Lue Leca-soran ja -harkkojen värikkäästä historiasta aina 1951 vuodesta lähtien.