Tähtäimessä hiilineutraalius 2035

Yksinkertaiset ideat kestävät pidempään. 

Leca®-sora on valmistettu kotimaisesta savesta, jota on esikäsitelty ja poltettu korkeassa lämpötilassa. 1 m³:sta tuoretta savea saadaan 5 m³ kestävää ja kevyttä Leca-soraa. Sitä voidaan käyttää lähes kaikkialla: maarakentamisen kevyenä täyttömateriaalina, katoilla eristeenä tai vaikkapa kevytsorabetonin runkoaineena. Leca-sorasta valmistetaan myös lujia kevytsoraharkkoja.

Käyttämällä vaihtoehtoisia ja ympäristöystävällisempiä raaka-aineita ja energiamuotoja ja keskittymällä jatkuvaan tuotantomenetelmien ja tuotteiden parantamiseen, voimme vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Leca-soran raaka-ainetta, savea, riittää Suomessa vuosituhansiksi. Savenottoaltaat maisemoidaan virkistysalueiksi savenkaivun lopettamisen jälkeen.

Kevytsora kestää kemikaaleja, pakkasta ja kovaa kulutusta, jonka vuoksi se on myös helposti uudelleenkäytettävissä palveltuaan ensin kymmenien tai jopa vuosisatojen ajan rakenteissa. Tutustu vastuullisuustoimenpiteisiimme ja ole yhteydessä asiantuntijoihimme, mikäli kaipaat lisätietoja!

Kohti hiilineutraaliutta

Tavoitteemme on olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2035. Päästäksemme tavoitteeseen olemme tehneet kunnianhimoisen CO2-päästövähennysuunnitelman; -30 % vuonna 2022 ja -50 % vuonna 2023 (verrattuna vuoteen 2020). Jo nyt noin puolet käyttämästämme energiasta tulee bio- ja kierrätyspolttoaineista. Biopohjaiset polttoaineet nousevat energianlähteinä päärooliin. 

Tällä hetkellä rakennamme Kuusankosken kevytsoratehtaan yhteyteen puupellettien jauhatus- ja syöttölaitosta. Korvaamme kivihiilen jauhetuilla kotimaisilla puupelleteillä, millä on suuri vaikutus tuotteidemme hiilijalanjälkeen. Lue lisää hankkeesta tältä sivulta.

Leca®-soran kierrätys ja uudelleenkäyttö

Keraaminen Leca-sora on 100 %:sti kierrätettävä ja uudelleenkäytettävä materiaali. Panostamme vahvasti tuotteen elinkaareen, erityisesti pitkäikäisyyden, uudelleenkäytön ja kierrätyksen kannalta. Lyhyesti sanottuna: haluamme tuotteidemme olevan oman tuoteryhmämme ympäristöystävällisimpiä ja kestävimpiä. 

Leca-sora on helppo kaivaa ylös tai imuroida kattotyömaalta, ja uudelleenkäyttää tai kierrättää se uusissa kohteissa. Kierrätyssoran tuotteistaminen, EoW (End of Waste) jätteeksi luokittelun päättämisprosessi on meneillään.

Lue lisää Leca-soran uudelleenkäytöstä täältä.

Vihreä sähkö

Osana Saint-Gobain -konsernin kestävän kehityksen työtä oli luonnollista siirtyä käyttämään sähköä, joka on tuotettu uusiutuvalla energialla. Saint-Gobainin Pohjoismaissa toimivat yksiköt siirtyivät vihreään sähköön 1.1.2018, joka vähentää hiilidioksipäästöjämme Pohjoismaissa arviolta 40 000 tonnilla vuosittain.

Siirtyminen vihreään sähköön tarkoittaa myös sitä, että Saint-Gobain -liiketoiminta tuottaa aiempaa enemmän tuotteita, joiden hiilijalanjälki on pienempi ja jotka edistävät kestävämpiä rakennuksia, kuten sertifioituja LEED-, BREEAM- tai DGNB-rakennuksia.

Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen

Luonto on ottanut omakseen entiset Leca-soratehtaan savenottoalueet Kuusankoskella, Kouvolassa. Altaat täytettiin vedellä ja nyt lammen vehreät rannat ovat mm. lukuisten lintulajien pesimis- ja levähdyspaikkoja. Alue houkutteli lintuja ja muita eläimiä jo ennen kuin savi lopullisesti ehtyi ja altaat kävivät tehtaalle tarpeettomiksi.

Leca-kevytsoratehdas käytti Keltin savea yli 70 vuoden ajan, yhteensä noin 2,7 miljoonaa kuutiota. Nyt altaat omistaa Kouvolan kaupunki, joka haluaa tehdä alueesta virallisen luontokohteen. Alueelle suunnitellaan opastuskylttejä ja lintutorneja, joista voi bongata vaikkapa tukkasotkan tai mustakurkku-uikun.

Please register your details first

Areas of interest