Leca on matkalla kohti kestävää tulevaisuutta, lue lisää!

Ota kanssamme askel kohti tulevaa

Meidän tavoitteenamme on olla osa ratkaisua koko maailmaa koskevassa ongelmassa – kuinka takaamme kestävän tulevaisuuden?

Panostamalla ympäristöystävällisiin energiamuotoihin toiminnassamme, me voimme vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Elinkaariajattelun mukaisesti tuotteemme on pitkäikäinen, kestävä, turvallinen ja ennen kaikkea monipuolisesti uudelleenkäytettävissä.

Lecan yli 70-vuotinen historia on kasvanut ympäristöystävällisen ja kestävän materiaalin, kevytsoran, kannattamana. Leca®-sora on valmistettu kotimaisesta savesta, jota voidaan käyttää lähes rajattomasti rakentamisessa.

Raaka-ainesaatavuudesta ei ole huolta, sillä luonnosta saatavaa savea riittää Suomessa vuosituhansiksi. Me emme kuitenkaan ole valmiita yrityksenä, emmekä ole pysähtymässä tähän.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen vaatii rakennusalalta konkreettista muutosta. Muutos ei ole helppo, eivätkä kaikki askelmerkit ole vielä selvillä, mutta yhteinen matka on aloitettava jo tänään. Jokaisen on tehtävä osaltaan kaikkensa, jotta varmistamme kestävän tulevaisuuden meille kaikille.

Näetkö sinä tien kohti hiilineutraalia rakennettua ympäristöä? Me näemme.

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kanssamme?

Askelmerkit vastuullisella matkallamme

Energiaa biopolttoaineista

Aiomme olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Olemme jo hyvässä vauhdissa, sillä puolitimme tuotannon hiilidioksidipäästöt vuonna 2022 vaihtamalla fossiilisen kivihiilen jauhettuun puupellettipölyyn.

Tarjoamme nyt asiakkaillemme kestävää eriste- ja kevennysmateriaalia, joka auttaa rakennusalaa saavuttamaan vähähiilisyystavoitteensa. Lue lisää pellettilaitoksen rakentamisesta tästä artikkelista.

EPD-ympäristöselosteet

EPD, eli ympäristöseloste (Environmental Product Declaration) on kolmannen osapuolen verifioima virallisesti rekisteröity dokumentti, joka kertoo kattavasti tuotteen koko elinkaaren aikaisista päästöistä ja ympäristövaikutuksista.

Vahva panostuksemme kestävään kehitykseen näkyy positiivisesti uusissa ympäristöselosteissamme. Leca-soran hiilijalanjälki on pudonnut nyt 54 % ja lisää toimenpiteitä on jo suunnitteilla. Lataa uudet EPD:t tältä sivulta.

Hyvä on tehty kiertämään

Savesta valmistettava kevytsora on luonnollinen ja kestävä tuote. Se kestää kemikaaleja, vaihtelevia lämpötiloja ja kovaa kulutusta. Kevytsora on myös helposti kierrätettävissä ja uudelleenkäytettävissä oltuaan useita kymmeniä vuosia rakenteissa.

Leca®-soran voi helposti kaivaa ylös tai imuroida kattotyömaalta uudelleenkäyttöä tai kierrätystä varten. Kierrätettyä soraa voi käyttää esimerkiksi teiden korjauksissa, maarakentamisen täytöissä tai viherrakentamisessa.

Tulevaisuus alkaa tänään

Saint-Gobain-konserni on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä, mutta konserniin kuuluva Leca ja muut konsernin pohjoismaiset liiketoiminnot ovat päättäneet päästä tavoitteeseen jo vuoteen 2035 mennessä.

Pohjoismaissa toimivat yksiköt myös siirtyivät vuonna 2018 käyttämään vihreää sähköä, joka vähentää hiilidioksidipäästöjämme Pohjoismaissa arviolta 40 000 tonnilla vuosittain. 

Leca®-sora on keveytensä ansiosta loistava ratkaisu moneen kohteeseen. 1 m³:sta tuoretta savea saadaan jopa 5 m³ kestävää ja kevyttä Leca-soraa.

Kestävän energiankäytön lisäksi tuemme luonnon monimuotoisuutta maisemoimalla savenottoaltaat virkistysalueiksi savenkaivun lopettamisen jälkeen. Luonto on ottanut omakseen entiset savenottoalueet Kuusankoskella ja lammen rannoilla viihtyy lukuisia eläinlajeja. Alueesta kaavaillaan virkistysaluetta paikallisille asukkaille. Kuva: Teija Puustinen.

Vastuullisesti toimiminen on tärkeää Maanlumolle 

Maanlumo Oy tavoittelee olemaan vastuullinen edelläkävijä toiminnassaan. Yrityksessä suositaan kierrätettyjä, kierrätettäviä ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja. Leca-sora toimii hyvin vettä pidättävänä materiaalina kasvualustoihin kansirakenteiden istutuksissa. 

Leca-soraa on helppo suositella tilaajalle: sen hiilijalanjälki on tiedossa ja tuotantoprosessi on läpinäkyvä. Tuote on kotimainen ja yritys vastuullinen". Krista Muurinen, maisema-arkkitehti. Lue Kristan haastattelu täältä.

Kreaten työmailla kiertotalous säästää rahaa ja vähentää päästöjä

Kreatella materiaalien uudelleenkäyttöä rakennushankkeissa kasvatetaan koko ajan. Maa-ainesta kierrättämällä säästyy sekä aikaa että rahaa, ja päästötkin pienenevät merkittävästi. Usealla Kreaten työmaalla on käytetty Leca-kevennystä.

Ilahduin huomatessani, että Leca-soraa voidaan käyttää kevennysrakenteissa myös uudelleen, jonka lisäksi materiaalia hyödynnetään esimerkiksi vedenpuhdistuksessa ja saostusaltaissa. Se on hienoa!” Teppo Juola, työmaapäällikkö. Lue Tepon haastattelu täältä.

Me uskomme luonnolliseen tapaan rakentaa ja olemme vahvasti matkalla kohti kestävää tulevaisuutta. Yksi toimija tai yritys ei voi kuitenkaan ratkaista yksin rakentamisen kestävyyttä, siksi uskommekin vahvasti yhteistyön ja kumppanuuden voimaan.

Kutsumme kaikki mukaan matkalle, jolla on yhteinen päämäärä: rakentaa kestävä huominen.

Otetaan yhdessä askel kohti tulevaa.


Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä Leca-asiantuntijaan:

Mikko Pöysti

mikko.poysti@leca.fi

040 544 7588

Mikko Pöysti

 

Tilaa uutiskirjeemme

Please register your details first

Areas of interest