Pumpattava Leca®-sorabetoni – Rakentajan monikäyttöisin materiaali

Pumpattava Leca®-sorabetoni – Rakentajan monikäyttöisin materiaali

Pumpattava Leca-sorabetoni on edistyksellinen ja monikäyttöinen tuote, jota toimitetaan kohteeseen tätä varten kehitetyllä kuljetuskalustolla.

Kuljetuskalusto toimii kuin siirrettävä betoniasema, joka tuo tullessaan tarvittavat raaka-aineet, sekoittaa Leca-sorabetonimassan ja puhaltaa sen kohteeseen

Pumpattava Leca-sorabetoni eroaakin sekä toimitustavan että käytettävyytensä ansiosta perinteisestä Leca-sorabetonista. Tuote on myös koostumukseltaan perinteisestä poikkeavaa.

Pumpattavan Leca-sorabetonin valmistus tapahtuu siis vasta työmaalla, kun raaka-aineet eli Leca-sora, vesi sekä sideaineena toimiva sementti sekoitetaan keskenään. Sekoituksen jälkeen Leca-sorabetoni on valmis pumpattavaksi käyttökohteeseen. Valmistus kohteessa sekä pienet ja nopeasti valmistettavat annoskoot tekevät Leca-sorabetonin materiaalihukasta lähes olemattoman, jolloin ylimääräisiä massoja ei tarvitse hävittää työmaalla tai kuljettaa pois. Tämä tuo selvää säästöä kustannuksissa ja vähentää turhia työvaiheita.

Pumpattavan Leca-sorabetonin merkittäviä etuja ovat muun muassa sen toimitettavuus, keveys ja muotoiltavuus. Leca-sorabetonia voidaan pumpata koostumuksensa ja käytettävissä olevan tehokkaan kaluston ansiosta jopa 100 metrin päähän ja 50–60 metrin korkeuteen.

Koostumuksensa ansiosta erilaisten pinnanmuotojen teko yhdellä kertaa on vaivatonta, oli muodot sitten luiskamaisia tai pyöreitä. Myöskään paksut täytöt eivät aiheuta ongelmia eivätkä ne keveytensä ansiosta aiheuta suuria kuormia rakenteille. Leca-sorabetoni onkin noin viisi kertaa kevyempää kuin perinteinen betoni.

Pumpattava Leca-sorabetoni on myös hyvin lämpöä eristävää ja sen lämmöneristävyys lähenteleekin irtonaisen Leca-soran vastaavaa arvoa. Pumpattavalla Leca-sorabetonilla voidaankin korvata osa rakenteelle mahdollisesti suunnitellusta lämmönerityksestä.

Pumpattavan Leca-sorabetonin käyttökohteet ovat erittäin moninaiset, kuten esimerkiksi paksujen ja korkeiden vastakaatojen valut, täyttövalut, erilaiset kevennyslaatat maa- ja tierakentamisessa sekä kallistusvalut pihakansissa, käännetyissä katoissa ja vesikatoissa. 

Pumpattavasta Leca-sorabetonista onkin kertynyt jo hyviä kokemuksia ja sitä on käytetty mm. Vuosaaren lukion työmaalla piha- ja sisääntulokansien sekä viherkaton kallistusvaluihin.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous kevytsorasta!

-
Marko Jelonen
Aluemyyntipäällikkö talonrakentamisen kevytsoraratkaisut
Myynti

040 125 7672

Please register your details first

Areas of interest