Kevytsorakattojen suunnitteluohje on päivitetty

Lataa tältä sivulta kevytsorakattojen uusi suunnitteluohje

Leca®-sorakatto on tuulettuvuutensa ansiosta turvallinen ja varmatoiminen, Suomen olosuhteisiin hyvin soveltuva yläpohjarakenne. Kevytsorakattoja on rakennettu Suomessa jo yli 60 vuotta.

Kestävän katon rakentaminen alkaa huolellisella suunnittelulla, ja me Lecalla haluamme tarjota suunnittelijalle parhaat ja ajantasaisimmat työkalut siihen. Päivitimme kevytsorakattojen rakennetyypit, detaljit ja suunnitteluohjeen vastaamaan paremmin nykyistä rakennustapaa ja ohjeistusta.

Suunnitteluohjeessa on tietoa mm. levyeristeillä lisäeristettyjen kattojen kosteuden poistumisesta eristeiden väliin jäävien rakojen avulla. Näin ollen kosteus poistuu levyjen alta suunnitellusti.

Uutena asiana lisäsimme ohjeeseen tietoa korkeiden rakennusten tuulen nosteen mitoituksesta ja yleisestikin tuuletussuunnitelmien tekemisestä. Keskityimme erityisen paljon tuulen nosteen mitoitukseen, koska sen vaatimustaso on kasvanut viime vuosina.

Ohjeesta löydät tietoa myös katon sisäisestä konvektiosta sekä tarvittavista metallien korroosiosuojauksista kevytsorakatoilla.

Lisäsimme ohjeeseen myös tietoa yläpohjarakenteen hiilidioksidipäästöistä sekä Leca-soran uudelleenkäytöstä ja kierrätyksestä. Julkaisimme hiljattain myös aiheeseen liittyvän kevytsorakattojen CO2-laskurin, joka auttaa suunnittelijaa ottamaan ympäristöasiat huomioon suunnittelutyössä.

Haluatko tilata ohjeen painetun version työpaikallesi?

Täytä tämä lomake, niin postitamme esitteen sinulle noin viikon kuluessa ilman kuluja.

Please register your details first

Areas of interest