Saint-Gobain Nordic -yritykset vaihtoivat vihreään sähköön

Saint-Gobain Nordic -yritykset vaihtoivat vihreään sähköön

Vastuullisuus on meille tärkeä asia. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaita, vastuullisesti tuotettuja kestävän rakentamisen tuotteita ja ratkaisuja. Työskentelemme jatkuvasti vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia. 

Keskeinen ympäristövastuun tavoitteemme on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja osana Saint-Gobain-konsernia olemme vähentäneet ympäristövaikutuksiamme erityisesti hiilijalanjäljen osalta. Pohjoismaissa toimivat Saint-Gobain yritykset siirtyivät vuonna 2018 käyttämään uusiutuvalla energialla tuotettua "vihreää" sähköä.

Vaihtaminen pienentää hiilidioksidipäästöjämme noin 40 000 tonnilla vuosittain, mikä vastaa noin 40 000 meno-paluu lentomatkaa Tukholmasta New Yorkiin.

Kestävät rakennukset

Siirtyminen "vihreään" sähköön tarkoittaa myös sitä, että Saint-Gobain-liiketoiminta tuottaa aiempaa enemmän tuotteita, joiden hiilijalanjälki on pienempi ja jotka edistävät kestävämpiä rakennuksia, kuten sertifioituja LEED-, BREEAM- tai RTS-rakennuksia.

Siirtyminen "vihreään" sähköön on vain yksi monista vaiheista, joita Saint-Gobain pyrkii kehittämään kestävämpiä ratkaisuja. Muun muassa Eko-Innovaatio -ohjelmassa keskitytään tulevaisuuden ratkaisujen parantamiseen ja keksimiseen, pienempiin ympäristövaikutuksiin ja kestävän kehityksen edistämiseen.

Mitä tarkoittaa "vihreä" sähkö?

Ostamme sertifikaatteja (sähkön alkuperätakuu) sähköntoimittajiltamme. Sertifikaatit todistavat ostamamme sähkön alkuperän ja varmistavat, että sähkö on tuotettu käyttämällä uusiutuvia energialähteitä. Ostamamme "vihreä" sähkö on sekoitus biosähköä (biopolttoaineisiin perustuvien voimalaitosten sähkö) ja vesivoimasähköä.

Sekoitus on noin 40 % biosähköä ja 60 % vesivoimasähköä. Tämä sähkö on CO2-neutraalia GHG-protokollan soveltamisalan 2 mukaisesti.

Please register your details first

Areas of interest