Leca®-sora Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan

Leca®-sora Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan

Leca-sora rekisteröitiin Joutsenmerkin rakennusmateriaalien tietokantaan vuoden 2019 lopussa. Tietokannassa on rakennustuotteita ja -materiaaleja, joita voi käyttää Joutsenmerkityn talon rakentamisessa. Tietokanta myös helpottaa ja nopeuttaa Joutsenmerkin hakemista talolle. Jututimme aiheesta laatu- ja kehityspäällikköämme Kari Rajalaa.

Mikä on Joutsemerkin rakennusmateriaalien tietokanta?

Tietokantaan kerätään rakennusmateriaaleja ja -tuotteita, jotka täyttävät tietokantaan pääsemiselle asetetut kriteerit. Tuotteet ovat joko Joutsenmerkittyjä tai ylläpitäjän tarkastamia. 

Mitä tarkoittaa käytännössä, että Leca-sora löytyy tietokannasta?

Tietokantaan pääseminen tarkoittaa sitä, että Leca-sora on ympäristöystävällinen tuote, joka täyttää Joutsenmerkille asetetut kriteerit. 

Kuinka tietokanta auttaa rakentajaa? Entä urakoitsijaa?

Tietokanta auttaa rakentajia ja urakoitsijoita löytämään tiedon rakennusmateriaaleista ja -tuotteista helposti itse, ja näin ollen säästää aikaa eikä vaadi yhteydenottoa rakennusmateriaalien ja -tuotteiden valmistajaan. Tietokannasta on helppo varmistaa rakennusmateriaalien sopivuus Joutsenmerkityn talon rakentamiseen, esimerkiksi jo suunnittelu- ja hankintavaiheessa. 

Onko Leca-tuotteilla muita sertifikaatteja liittyen laatuun ja ympäristöön?

Luonnollisesti kaikki Leca-tuotteet ovat rakennustuoteasetuksen mukaisesti CE-merkittyjä. Tämän lisäksi tuotteet ovat M1-luokiteltuja, eli ne kuuluvat parhaaseen rakennusmateriaalien sisäilmaluokkaan. Itse toimintamme noudattaa ISO 9001 ja ISO 14001 standardeja. 

Millaisena näet ympäristösertifioidun rakentamisen tulevaisuuden?

Itse uskon, että ympäristösertifioidun rakentamisen suosio kasvaa ja tämän kautta sertifioitujen rakennusmateriaalien käyttö kohteissa lisääntyy. Tämä on luonnollista seurausta tiukentuvista vaatimuksista sekä ihmisten yleisen ympäristötietoisuuden lisääntymisestä. Sekä rakentaja että loppukäyttäjä, oli kyseessä sitten asukas tai yritys, haluaa että rakennus on tehty ympäristöä kunnioittaen. 

Tutustu Joutsenmerkin tietokantaan tästä linkistä.

Lisätietoja:

leca

Kari Rajala, laatu- ja kehityspäällikkö

kari.rajala@leca.fi

040 134 6110

Please register your details first

Areas of interest