Terassin perustukset pilariharkoilla

Terassin rakentaminen alkaa tukevista perustuksista. Terassin perustukset on nopea rakentaa pontatuilla pilariharkoilla. Kantavuus tulee ponttien sisään valettavasta betonisydämestä.

Terassin rakentaminen alkaa tukevista perustuksista. Terassin perustukset on nopea rakentaa pontatuilla pilariharkoilla. Perustukseksi riittää pilariharkkoperustus, jos alusta on tiivis ja routimaton. Pilarit kannattaa tehdä myös rakennuksen seinustalle tukevuuden vuoksi. Pilariharkot ovat pontattuja, joten muurausta ei tarvita.

Kantavuus tulee ponttien sisään valettavasta betonisydämestä. Anturan saat valettua esimerkiksi weber S 30 sementtilaastilla. 

  • Kevyiden rakennusten, kuten kesämökkien ja autokatosten, perustuksissa on edullista käyttää pilariharkkoja. Kaiva routivalla maapohjalla pilariperustus roudattomaan syvyyteen tai routaeristä esim. Leca-kevytsoralla.
  • Pilariperustusten antura mitoitetaan maapohjan kantavuuden mukaan. Asenna anturaan esim. yksi 12 mm:n harjateräs tartunnaksi pilarille.
  • Alin pilariharkko muurataan anturaan weber ML Leca Laastilla tai muurauslaastilla. Pontatut pilariharkot voidaan kuivalatoa aina 1,4 metrin korkeuteen asti. Ponttauksen ansiosta harkko asettuu tarkasti paikoilleen.
  • Asennettuasi pilarin, laita pilariharkon reikään suunnitteluohjeen mukainen harjateräs ja vala reikä täyteen notkeaa betonimassaa C25/30 (K30). Pilariharkon reiän tilavuus on 2,65 litraa, joten betonia, esim. S 30 sementtilaastia tarvitaan n. 5,5 kg/harkko. Pilariharkkoperustus kestää tuentatavasta ja korkeudesta riippuen 50–100 kN:n kuorman.

Arvoisa asiakas

Leca®-harkkojen valmistus siirtyy 1.9.2023 Benders Suomi Oy:lle.

Saint-Gobain Finland / Weber jatkaa Leca®-harkkojen myyntiä toistaiseksi.

Harkkojen ja harkkotarvikkeiden tuotetiedot ja dokumentit löydät jatkossa osoitteesta: www.fi.weber

Please register your details first

Areas of interest