Yksilöllisiä kaupunkipientaloja kevytsoraharkoista

Upea eristeharkoista rakennettu townhouse-kokonaisuus Viikissä

Kaupunkipientalo eli townhouse on yksilöllinen tapa asua urbaanisti. Kaupunkipientalo on uusi rakennustapa Helsingissä. Kahdeksan lapsiperhettä rakennutti Viikkiin upean townhouse-kokonaisuuden.

Lattiasta kattoon ulottuva korkea ikkunaseinä avaa hienon puistomaiseman vanhoine jalopuineen vuosi sitten valmistuneen erillistalokodin avariin oleskelutiloihin. 

”Arkkitehti on onnistunut erittäin hyvin sovittamaan tiiviille tontille kahdeksan perheen yksilölliset kodit ja jokaiselle omat pienet pihat niin, että rakennukset muodostavat ehjän ja linjakkaan kokonaisuuden”, laatupäällikkönä rakennusalan yrityksessä työskentelevä asukas sanoo.

Rakennuttajaperheet valitsivat markkinoilla olevista runkovaihtoehdoista pääasialliseksi runkomateriaaliksi 380 mm levyisen eristeharkon.

Harkkorakentamisen edut ratkaisivat valinnan

”Yksi tärkeä tekijä oli se, että eristeharkko on hoikka suhteessa hyvään lämmöneristävyyteensä. Esimerkiksi palo- ja kosteustekninen turvallisuus, hyvä ääneneristävyys ja ilmatiiveys sekä tuotannon ja logistiikan joustavuus ovat myös harkkorakentamisen selkeitä etuja”, asukas kertoo.

Neljästä erillistalosta ja kahdesta paritalosta muodostuvan kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Hannes Häkkinen.

”Tässä kohteessa haluttua arkkitehtuuria olisi ollut hyvin vaikea ja kallis toteuttaa esimerkiksi puurakenteisena. Kivitalon etuja ovat myös pitkäikäisyys, huoltovapaus ja erittäin hyvä jälleenmyyntiarvo”, Häkkinen sanoo.

Kaupunkipientalo luonnon lähellä

”Päädyimme siihen, että kivirakentamisen edut saavutetaan harkoista kustannustehokkaammin ja joustavammin kuin elementeillä. Tämä on tiivistä kaupunkiasumista niin hyvällä paikalla ja hienolla yhteydellä luontoon, että se tuntuu ajoittain jopa epätodelliselta”, rakennusalalla hankintapäällikkönä työskentelevä toinen asukas kertoo.

TIEDOT


Kohde: townhouse-kokonaisuus

Sijainti: Helsinki

Runkourakoitsija: Stoneware Oy

Arkkitehti: Hannes Häkkinen

Please register your details first

Areas of interest