Puutarhamainen viherkatto Oslossa

Upea Leca viherkatto Oslon uudessa kaupunginosassa.

NORJA Oslon modernissa kaupunginosassa Bjørvikassa sijaitsee puutarhamainen viherkatto, jossa on käytetty Leca®-kevytsoraa osana kasvualustaa.

Puutarhamaisille viherkatoille on tyypillistä, että niitä käytetään asukkaiden virkistysalueina aivan kuten maanpinnan tasollakin olevia puutarhoja. Huokoista ja kevyttä Leca-soraa voidaan käyttää kasvualustassa sekä tehokkaana salaojituskerroksena.

Viherkattojen ja kattopuutarhojen avulla kaupunkiympäristöstä voidaan tehdä vihreämpi – silloinkin, kun se on rakennettu tiiviisti ja talot ovat korkeita.

”Leca-kevytsoran käyttäminen katolla on meidän kannaltamme hyvin kätevää. Se on kevyttä, minkä ansiosta sen kanssa on helppo työskennellä, ja se antaa hyvän alustan kasveille”, sanoo puutarhuri Jostein Sundby, Vital Vekst AS:ta, joka on erikoistunut asuinrakennusten viherkattojen rakentamiseen.

Menetelmää käytetään yleisesti muuallakin Euroopassa, ja viime vuosina sitä on sovellettu yhä enemmän myös Norjassa. Bjørvikassa, viranomaiset ovat määränneet, että puolet katoista on rakennettava viherkatoiksi.

Viherkatot pidättävät vettä

Tärkein syy viherkattojen rakentamiseen on kaupungistuminen ja tiivis rakentaminen, mikä usein häiritsee alueen luonnollista sadevedenpoistoa.

Viherkattoja käytetään salaojittamiseen, sadeveden varastointiin ja pidätykseen. Näin vesi sitoutuu viherkattoon, jolloin sadevesijärjestelmä ei ylikuormitu. Tämä puolestaan ehkäisee vahinkoja ja tulvimista maanpinnan tasolla.

TIEDOT


Kohde: Puutarhatyyppinen katto, Oslo

Leca-tuotteet: Leca®-sora 10–20 mm ja 4–10 mm

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous!

-
Susanna Wallenius
Aluemyyntipäällikkö infra- ja viherrakentaminen
Myynti

040 172 1928

Please register your details first

Areas of interest