Leca®-sorakattoja Leppävaarassa

Leppävaaran asuinkerrostaloissa on Leca-sorakatto.

Espoon Leppävaaraan rakennettuihin asuinkerrostaloihin valittiin Leca-sorakatto, joka helpotti kallistusten tekoa ja talotekniikan asennuksia.

Asunto Oy Mestarinkatu 12 Espoon Leppävaarassa koostuu kolmesta kuusikerroksisesta asuintalosta, joissa päädyttiin rakentamaan Leca-sorakatto.

”Loivakattoinen asuinkerrostalo tarkoittaa käytännössä Leca-sorakattoa, koska se on nopea ja taloudellinen toteuttaa ja tuulettuvuuden ansiosta turvallinen käytössä", tuotantopäällikkö Tomi Vuorinen AL-Katoista sanoo. Kohteen pääurakoitsija Jatke Uusimaa Oy valitsi AL-Katot Oy:n kohteen kattourakoitsijaksi.

Paras vaihtoehto loivalle katolle

”Asuinrakennuksiin ja niiden katoille tulee koko ajan enemmän tekniikkaa, ja kevytsora on käytännössä ainoa lämmöneriste, jonka saa järkevästi sovitettua putkivetojen ja kanavistojen lomaan. Asuinkerrostaloissa yläpohja on lähes aina tasainen betoniholvi, ja kattokaivoihin johtavat kallistukset on helpointa tehdä silloin kun holvin päällä käytetään lämmöneristeenä Leca-soraa”, Tomi Vuorinen toteaa.

Kasvukeskusten tiiviissä kaupunkimaisessa rakentamisessa sisäpuolisella vedenpoistolla varustettu loiva katto on asuinkerrostaloissa yleisin kattoratkaisu. Useimmiten loivien kattojen lämmöneristeeksi valitaan Leca-sora, joka valmistetaan Kuusankosken kevytsoratehtaalla luonnonsavesta. Kevytsorakattoja on tehty Suomessa jo noin 25 miljoonaa neliötä.

Leca-sorakatto on nopea tehdä

Kevytsorakatoissa paikalla valetun tai elementtirakenteisen betoniholvin päälle asennetaan ensin höyrynsulku ja tehdään katolle tarvittavat talotekniikka-asennukset. Leca-sora nostetaan kuljetusrekasta katolle torni- tai ajoneuvonosturiin kiinnitetyllä nostolaatikolla ja tasataan linjaarilla etukäteen asennettujen korkorimojen mukaan niin, että kallistukset johtavat kattokaivoihin.

Vedeneristeen alusta tehdään tässä kohteessa valamalla kevytsoran päälle ohut, noin viiden sentin betonilaatta. Vedeneristeen alusta voidaan myös latoa kevytsorabetonisista katelaatoista, jotka toimivat samalla osana lämmöneristekerrosta.

”Tällainen kerrostalon Leca-sorakatto on päivässä tai kahdessa lämmöneristetty ja pintabetoni valettu”, Tomi Vuorinen sanoo.

TIEDOT


Rakennuttaja: Avara Koti Oy

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto HMV Oy

Rakennesuunnittelija: Teknokolmio Oy

Pääurakoitsija: Jatke Uusimaa Oy

Kattourakoitsija: AL-Katot Oy

Leca-tuote: Leca®-sora katto 4–20 mm

Pyydä tarjous kattotuotteesta!

-
Marko Jelonen
Aluemyyntipäällikkö talonrakentamisen kevytsoraratkaisut
Myynti

040 125 7672

Please register your details first

Areas of interest