Kaunis kivitalo luonnon rauhassa

Leca_kivitalo Espoossa ulkoa talvella

Upea kivitalo seisoo ryhdikkäänä rinnetontilla. Mikko Merisaari ja Lotta Halttunen saivat itse rakennuttamalla Leca Design -lämpöharkoista arkkitehdin suunnitteleman yksilöllisen ja laadukkaan pientalon ja viihtyisän pihan selvästi valmiiden asuntojen neliöhintoja edullisemmin.

Valkoiseksi rapattu suuri kivitalo seisoo ryhdikkäänä korkealla rinteessä metsän reunassa. Selkeä moderni arkkitehtuuri ja valkoiset yhtenäiset kivipinnat jatkuvat myös sisätiloissa.

”Olemme hyvin tyytyväisiä uuteen kotiimme ja koko rakennushankkeen onnistumiseen”, Mikko Merisaari sanoo.

Kivitalo luontevin ratkaisu rinnetontille

Pariskunta päätyi siihen, että rinnetontille luontevin vaihtoehto on mahdollisimman kompaktin muotoinen kuutiomainen kellarillinen kivitalo, jossa voidaan käyttää samaa materiaalia ja urakoitsijaa perustuksista vesikattoon asti.

”Pidämme molemmat myös kivitalon arkkitehtuurille luonteenomaisista selkeistä yhtenäisistä pinnoista, massiivisuudesta ja hyvästä äänieristävyydestä”, Merisaari sanoo.

Perehdyttyään huolellisesti markkinoilla oleviin kivitalovaihtoehtoihin pariskunta päätyi Leca Design -eristeharkkoihin.

Leca-eristeharkon edut esiin vertailussa

”Sekä runkoratkaisusta että urakoitsijoista kilpailutimme 6–8 vaihtoehtoa. Leca-eristeharkko alkoi kaikilla vahvuuksillaan erottua melko nopeasti joukosta. Leca-harkkoja on helppo työstää ja niiden avulla on helppo toteuttaa esimerkiksi ääneneristyksen ja kiinnitysten kannalta laadukas massiivinen kivitalo”, Merisaari sanoo.

Energiakustannukset alle tuhat euroa vuodessa

Polyuretaanieristeisellä Leca Design -lämpöharkolla talosta saadaan myös energiatehokas ja ilmatiivis. Ensimmäisen talven ja kevään kulutuslukemien pohjalta arvioituna kaikki tarvittava ostoenergia lämmitykseen ja käyttösähköön saadaan selvästi alle tuhannella eurolla vuodessa.

”Kevytsoraharkko, jossa on keskellä umpisoluinen polyuretaanieriste, on myös kosteusteknisesti erittäin turvallinen ja riskitön verrattuna esimerkiksi huokoisilla lämmöneristeillä eristettyyn puurunkoiseen taloon, jonka ilmatiiveys perustuu ohueen muovikalvoon. Leca-harkko on myös valmiiksi kuiva, kun valuharkon betonivalun kuivuminen saattaa etenkin maan alla patolevyjen takana kestää hyvinkin pitkään”, Mikko Merisaari sanoo.

Osaavat ammattilaiset onnistumisen avain

”Yhteistyö Päivi Pöyhösen ja Mikko Pöystin kanssa sujui erittäin hyvin ja he olivat aina valmiita antamaan neuvoja ja hakemaan juuri meidän tarpeisiimme parhaiten soveltuvia ratkaisuja. Leca-harkoista on hyvin joustava rakentaa ja ammattitaitoisella muurarilla runko nousi nopeasti.”

TIEDOT


Kohde: Omakotitalo

Sijainti: Espoo

Runkourakoitsija: Robert Rakennus Oy

Arkkitehti: Doventus Oy/arkkitehti Tero Seppänen SAFA

Leca-tuotteet: Leca® Design -eristeharkot

Please register your details first

Areas of interest