Kevyt väliseinä kevytsoraharkoista

Kevytsoraharkoista rakennat nopeasti kosteus- ja paloturvallisen väliseinän. Seinästä tulee pinnoitusvalmis, kestävä ja turvallinen.

Väliseinät pystyyn nopeasti

Kevytsorasta valmistetuilla väliseinäharkoilla rakennat sekä korjaus- että uudisrakennuskohteiden kosteiden ja kuivien tilojen kevyet väliseinät. 

Väliseinäharkot ovat ympäripontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia. Suurien ponttiensa ansiosta lukitus on jämpti, muuraus on nopeaa ja helppoa, muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti.

Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laastimenekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna.  Kevyitä harkkoja on helppo käsitellä ja katkaista sopivan kokoisiksi.

Ratkaisun edut:

  • Kosteusturvallinen
  • Sileä ja tasainen pinta ei vaadi paksua tasoitekerrosta
  • Ympäripontatut ja mittatarkat harkot
  • Kestävä

Harkkojen sileän ja tasaisen pinnan sekä ohuen muuraussauman ansiosta huolellisesti muuratut seinät eivät vaadi paksuja tasoitekerroksia. Maalattavan pinnan saa tasaiseksi eikä vaaleissakaan pinnoissa näy epätasaisuudet.

Kevytsoraharkot sopivat mainiosti kylpyhuoneisiin, sillä vedeneristykset ja laatoitukset ovat helppoja ja nopeita tehdä. Tasaiset seinäpinnat ovat helppoja vedeneristää ja laatoittaa myös suurilla laatoilla.

Kevyet väliseinät voidaan asentaa myös kiviliimalla (esim. Tremco Illbruck PU-700), kun rakenteella ei ole palonkestävyysvaatimuksia.

Kevytsoraharkkojen valmistajat Suomessa

Lakan Betoni Oy
lakka.fi

 

HB-Betoniteollisuus Oy
hb.fi

 

´

 

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
rakennusbetoni.fi

 

Benders Suomi Oy
benderssuomi.fi

 

Please register your details first

Areas of interest