BUILD-lehti 2/2022 on ilmestynyt, lue jo tänään!

Projekteja ympäri Euroopan

Vuoden toinen BUILD-lehti on täynnä inspiroivia ja kekseliäitä Leca-projekteja ympäri Euroopan. Kansikuvajutussa uppoudutaan Mall of Triplan viherkannen suunnitteluun ja toteutukseen. Sen lisäksi esittelemme Leca Internationalin uuden toimitusjohtajan Harald Cholewan, joka astui Lecan ruoriin syyskuun alussa. Lue nämä ja lukuisat muut tarinat digilehdestämme!

Talonrakentaminen

Norjassa Rælingenin kunta halusi rakentaa päästöttömän koulun, joka ei olisi onnistunut ilman Leca®-sorakevennystä. Materiaali toimitettiin työmaalle kätevästi puhallusautolla. (s. 4).

Puolassa rakennettiin uusi urheilu- ja virkistyskeskus haastaville maaperäolosuhteille. Vakaa pohja keskukselle varmistettiin Leca®-soraperustuksen avulla. (s. 6).

Haastattelut

Kuka on Harald Cholewa? Lecan uusi toimitusjohtaja Harald Cholewa aloitti uransa Saint-Gobainilla 17 vuotta sitten, ja tällä hetkellä hän asuu perheensä kanssa Kööpenhamissa. Lue haastattelusta, mitä ajatuksia Haraldilla on Lecasta ja miten hänen taustansa auttaa häntä päätöksenteossa. (s. 8).

Toisessa haastattelussa Eric du Passage, Saint-Gobainin kestävän liiketoiminnan johtaja, kertoo konsernin kestävän kehityksen pilareista, ja miten ne vaikuttavat asiakkaidemme arkeen. (s. 16).

Vesienhallinta

Mall of Triplan viherkansi on käytännöllinen ja kaunis keidas keskellä ruuhkaista Pasilaa. Lue juttu viherkannen suunnittelusta ja toteutuksesta sivulta 12. 

Tulvien ehkäisy ja sadevesien hallinta nousee yhä tärkeämpään rooliin sademäärien kasvaessa. Tanskassa tähän ongelmaan on tartuttu Randersin kaupungissa, jossa on menossa mielenkiintoinen hanke ilmastonmuutokseen sopeutumisen edistämiseksi. (s. 14).

Infrarakentaminen

Isossa-Britanniassa on käynnissä 200 miljoonan punnan tiehanke, jossa Leca on vahvasti mukana. (s. 20). Ruotsissa käytettiin uudelleen E6 moottoritien kevennysmateriaalia uuden kävely- ja pyörätien kuormituksen keventämiseen. (s. 24.)

Tilaa uutiskirjeemme

Kestävä katurakenne uudelle asuinalueelle

Tuusulan uuden asuinalueen katualueilla tarvittiin ekologisia kevennyksiä.
Lisää tietoa
Häriskiven alueen pohjatyöt ilmasta kuvattuna.
Nikkilän urheilukenttä kevennettiin kevytsoralla. Lue urakoitsijan mietteet tältä sivulta!

Leca®-sora Nikkilän urheilukentän kevennyksenä

Savimaalle rakennettu urheilukenttä peruskorjattiin kesällä 2023 nykyvaatimusten mukaiseksi.
Lisää tietoa

Please register your details first

Areas of interest