BUILD-lehti 2/2022 on ilmestynyt, lue jo tänään!

Projekteja ympäri Euroopan

Vuoden toinen BUILD-lehti on täynnä inspiroivia ja kekseliäitä Leca-projekteja ympäri Euroopan. Kansikuvajutussa uppoudutaan Mall of Triplan viherkannen suunnitteluun ja toteutukseen. Sen lisäksi esittelemme Leca Internationalin uuden toimitusjohtajan Harald Cholewan, joka astui Lecan ruoriin syyskuun alussa. Lue nämä ja lukuisat muut tarinat digilehdestämme!

Talonrakentaminen

Norjassa Rælingenin kunta halusi rakentaa päästöttömän koulun, joka ei olisi onnistunut ilman Leca®-sorakevennystä. Materiaali toimitettiin työmaalle kätevästi puhallusautolla. (s. 4).

Puolassa rakennettiin uusi urheilu- ja virkistyskeskus haastaville maaperäolosuhteille. Vakaa pohja keskukselle varmistettiin Leca®-soraperustuksen avulla. (s. 6).

Haastattelut

Kuka on Harald Cholewa? Lecan uusi toimitusjohtaja Harald Cholewa aloitti uransa Saint-Gobainilla 17 vuotta sitten, ja tällä hetkellä hän asuu perheensä kanssa Kööpenhamissa. Lue haastattelusta, mitä ajatuksia Haraldilla on Lecasta ja miten hänen taustansa auttaa häntä päätöksenteossa. (s. 8).

Toisessa haastattelussa Eric du Passage, Saint-Gobainin kestävän liiketoiminnan johtaja, kertoo konsernin kestävän kehityksen pilareista, ja miten ne vaikuttavat asiakkaidemme arkeen. (s. 16).

Vesienhallinta

Mall of Triplan viherkansi on käytännöllinen ja kaunis keidas keskellä ruuhkaista Pasilaa. Lue juttu viherkannen suunnittelusta ja toteutuksesta sivulta 12. 

Tulvien ehkäisy ja sadevesien hallinta nousee yhä tärkeämpään rooliin sademäärien kasvaessa. Tanskassa tähän ongelmaan on tartuttu Randersin kaupungissa, jossa on menossa mielenkiintoinen hanke ilmastonmuutokseen sopeutumisen edistämiseksi. (s. 14).

Infrarakentaminen

Isossa-Britanniassa on käynnissä 200 miljoonan punnan tiehanke, jossa Leca on vahvasti mukana. (s. 20). Ruotsissa käytettiin uudelleen E6 moottoritien kevennysmateriaalia uuden kävely- ja pyörätien kuormituksen keventämiseen. (s. 24.)

Tilaa uutiskirjeemme

Kuormituksen kevennys E18 Turun kehätiellä

Kreaten urakoimassa E18 Turun kehätien Kausela–Pukkila-hankkeessa toteutettiin haastavia kevennysrakenteita. 
Lisää tietoa
E18 Turun kehätien Kausela–Pukkila-hankkeessa toteutettiin haastavia kevennysrakenteita.
Kivistön palvelukeskukseen puhallettiin Leca-soraa

Nopea välitilan täyttö puhallettavalla Leca®-soralla

Vantaan Kivistön valmistuvalle lähipalvelukeskukselle haetaan GOLD-tason LEED-ympäristösertifikaattia.
Lisää tietoa

Please register your details first

Areas of interest