BUILD-lehti 1/2022 on ilmestynyt, lue jo tänään!

Uppoudu mielenkiintoisiin Leca-projekteihin

Vuoden 2022 ensimmäisessä BUILD-lehdessä pääset kurkkaamaan Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitsevan modernin rintamiestalon arkeen ja näet, kuinka monipuolisesti Leca®-tuotteita voi käyttää infra- ja viherrakentamisessa. Monipuolinen materiaali yhdistettynä erinomaiseen yhteistyöhön suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kesken tarkoittaa toimivia ja pitkäikäisiä rakenteita. Katsele tai lataa digilehti alta ja inspiroidu!

Talonrakentaminen

Marika ja Riku Lähdemäki löysivät täydellisesti toimivan ratkaisun kallioiselle rinnetontille Helsingissä, ja tässä numerossa kerromme pariskunnan mietteitä Leca-kivitalossa asumisesta (s. 4).

Toinen talonrakentamisen kohteemme sijaitsee Stanley Dock -satama-altaan rannalla Liverpoolissa. Makasiini muutettiin hiljattain luksusasunnoiksi, ja Leca-sora toimi projektissa alapohjan eristeenä, sillä se on kevyttä ja helppo puhaltaa vaikeapääsyisiin paikkoihin (s. 6).

Haastattelut

Tri Heinz-Dieter Molitor avaa vesiviljelyn ihmeellistä maailmaa artikkelissamme Vesiviljelyjärjestelmä –Leca®ton kasvien viljelyalustana. Nappaa parhaat vinkit vesiviljelyyn ja kokeile itse onnistutko (s.8)!

Toisessa artikkelissa kerromme ympäristöystävällisemmästä tavasta kuljettaa materiaaliamme kaasukäyttöisten kuorma-autojen avulla (s. 18).

Vesienhallinta

Hemmottelemme viherkattojen ystäviä kolmella upealla kohteella. Kansikuvakohteemme, Tau-kattopuutarha, sijaitsee Norjassa kahden toimistorakennuksen välissä. Leca-soraa käytettiin kohteessa paloturvallisena täyttömateriaalin (s. 16).  Leca-soran keveys ja helppo käsiteltävyys olivat ratkaisevassa roolissa myös Ruotsissa ja Portugalissa tehdyissä viherkattokohteissa.

Infrarakentaminen

Puolassa ja Tanskassa pyöräilijät saivat uudet turvalliset pyörätiet Leca-soran avulla. Molemmissa kohteissa tarvittiin kuormitusta keventävää täyttömateriaalia, ja Leca-sora täytti kaikki kriteerit. Espanjassa rakennettiin uusi kulkusilta Bilbaon satamaan, mutta maatuki tarvitsi kevyttä täyttömateriaalia. Leca-soraa toimitettiin ja asennettiin kolmessa päivässä 1700 m³, nopeaa ja tehokasta (s. 24)!

Tilaa uutiskirjeemme

Vuosaaren Atlaksen tuulettuva kevytsorakatto

As Oy Helsingin Atlaksen kattotyömaalla yhteistyön merkitys korostui. Leca®-sora toimitettiin kahdella nostolaatikolla 33-kerroksisen tornitalon katolle.
Lisää tietoa
Vuosaaren Atlas-tornitaloon tuli kevytsorakatto
HEKA Oulunkylään tulee Leca-sora hybridikatto.

Leca®-soran toimitus innovatiivisella puhallusmenetelmällä

Oulunkylään nousevaan suureen HEKA-asuinkerrostaloon tulee hybridirakenteinen Leca-sorakatto.
Lisää tietoa

Please register your details first

Areas of interest