1. Turvallinen ja terveellinen koti

Jokainen ansaitsee kodin, jossa on terveellistä ja turvallista asua. Meille tämä tarkoittaa sitä, että kodin sisäilma on kunnossa eikä lämpö karkaa harakoille.

Kevyt ja kestävä kevytsoraharkko on erinomainen valinta talosi perustukseen, sillä sen kosteustekniset riskit on minimoitu niin rakennus- kuin asumisvaiheessakin. Kevytsoraharkot muurataan, jolloin rakenne kuivuu nopeasti eikä kosteutta vapaudu sisäilmaan.

Ohuesta laastisaumasta johtuen rakenteessa on hyvin vähän vettä. Harkko ei myöskään ime maasta tai viistosateesta kosteutta rakenteisiin. Saat perustukset kuntoon nopeasti ja helposti, unohtamatta lukuisia muita harkon ominaisuuksia.

Asumismukavuutta vuoden ympäri

Kevytsoraharkko varaa lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti, ja näin kotisi lämpötila pysyy aina miellyttävänä.

Kevytsoraharkko takaa myös terveellisen sisäilman, sillä siitä ei vapaudu mitään haitallisia päästöjä. Lisäksi asumismukavuutta edesauttaa harkkojen ääneneristävyys.

2. Joustavuutta jo rakennusprojektin ensimetreillä

Suunnitelmilla on tapana muuttua rakentamisen aikana. Harkkorakenteita on onneksi helppo työstää ja kevyitä ja mittatarkkoja harkkoja helppo muurata.

Kevytsoraharkoilla perustuksesi syntyy nopeasti, koska pontillisissa ja ohutsaumamuurattavissa harkoissa ei tarvita pystysaumalaastia. Tarvittavat materiaalit saat helposti ja edullisesti lähimmästä rautakaupasta. Näin saat joustoa projektiisi ja säästät kustannuksissa.

Perustukset kuntoon nopeasti

Perustukset voidaan pinnoittaa nopeasti harkkojen muuraamisen jälkeen. Kuivan rakentamistavan sekä pienen kuivumiskutistuman ansiosta kellarin ulkoseinät voidaan rapata jo samana syksynä ennen lämmityskauden alkua. Yksinkertaisen työtekniikan ansiosta kevytsoraharkot soveltuvat niin omatoimirakentajille kuin myös ammattilaisille.

3. Säästä luontoa ja energiaa

Eikö olisikin mahtavaa pystyä säästämään ihan vain sillä, että asuisi itse rakentamassaan talossa? Jäisi sitten rahaa harrastuksiin ja matkustamiseen, kun lämmityskulujen sähkölaskut eivät toisi yllätyksiä. Ja luontokin kiittäisi.

Kevytsoraharkoilla asumiskustannukset pysyvät pieninä energiatehokkuuden ja alhaisten huoltokustannusten ansiosta.

Eristeharkoilla on helppo rakentaa markkinoiden energiatehokkain kellari. Harkon pinta on lämmin talvellakin, ja sen rakenne pysyy kuivana koko käyttöiän. Jo pelkällä harkon paksuudella saat kotiisi erinomaisen lämmöneristyksen ja asumismukavuuden.

Lämpö ei karkaa harakoille

Harkon lämmönjohtavuuden ollessa pienempi voidaan perustukset tehdä matalammalle. Pientaloissa lämmitysenergiaa karkaa yleensä alapohjaliittymän kautta. Käyttämällä perustuksissa kevytsoraharkkoja, tuota hukkaa saadaan pienennettyä merkittävästi.

4. Koti, joka kestää sukupolvelta toiselle

Kevytsoraharkko on luja ja kestää uskomattomia kuormia; jo metri eristeharkon sisäkuorta kestää 8–10 henkilöauton painon. Harkoilla maanpainekuormat otetaan vastaan vaakasuuntaisella raudoituksella, joka siirtää kuormat poikittaisille väli- tai ulkoseinille. Pientalojen kuormat hoituvat kevytsoraharkoilla helposti.

Harkot ovat palonkestäviä, ja niillä voidaan toteuttaa kaikki pientaloissa vaadittavat paloseinärakenteet. 

Kestävyyttä ja pitkää ikää

Kodistasi tulee pitkäikäinen, sillä savesta polttamalla valmistettu kevytsoraharkkojen raaka-aine, Leca-sora, on mekaanisesti ja kemiallisesti kestävää ja säilyttää eristyskykynsä koko rakennuksen käyttöiän.

Kevytsoraharkkojen valmistajat Suomessa

Lakan Betoni Oy
lakka.fi

 

HB-Betoniteollisuus Oy
hb.fi

 

´

 

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
rakennusbetoni.fi

 

Benders Suomi Oy
benderssuomi.fi

 

Please register your details first

Areas of interest