Kevyt ja luonnollinen Leca-murske auttaa liukkauden torjunnassa

Leca-murske auttaa liukkauden torjunnassa

Leca-murske on talven luottotuote kulkuväylien hiekoitukseen. Murske on nimensä mukaisesti murskattua Leca®-soraa, ja sen käyttökohteita ovat esim. jäiset tiet ja luiskat, kulkutiet ja jalkakäytävät.

Materiaali on murskattua Leca-soraa, joka on erittäin kevyttä ja helppokäyttöistä. Leca-sora on 100 % luonnontuote, joka on valmistettu poltetusta savesta. Murske leviää lumen ja jään päälle ja jättää erittäin luistamattoman pinnan, vaikka se ei sulata tai riko lunta tai jäätä. 

Murske ei ole haitaksi ympäristölle, se ei sisällä suolaa ja materiaali on kemiallisesti neutraalia. Materiaali on myös turvallista lemmikkieläinten tassuille eikä se jätä kenkiin valkoisia rantuja. Kevyt ja huokoinen murske kelluu veden pinnalla, eikä siis uppoa jään alle lämpötilan painuessa pakkasen puolelle.

Talven jälkeen Leca-mursketta voidaan käyttää mullan seassa puutarhan maanparannusaineena. Voit lakaista hiekoituksesta jääneet murskemurut suoraan kukkapenkkiin tai nurmikolle ja maaperä kiittää.

Leca-murske on puhdas luonnontuote, joka on valmistettu kuivattamalla ja polttamalla savea jopa 1200 asteessa. Pavut tulevat uunista ulos 0–32 mm kokoisina, minkä jälkeen ne seulotaan eri fraktioihin. Leca-murske sisältää 3–8 mm kokoisia rakeita. 

Tuotetta on saatavilla 50 litran tai 1000 litran säkeissä. Hiekoitus on vaivatonta kevyellä Leca-murskeella, koska pieni säkki painaa paljon vähemmän kuin perinteinen sora. Leca-mursketta löydät hyvin varustetuista rautakaupoista ja päivittäistavarakaupoista.

Leca-murske auttaa liukkauden torjunnassa