Yksilöllisiä kaupunkipientaloja Leca®-harkoista

Upea Leca-eristeharkoista rakennettu townhouse-kokonaisuus Viikissä.

Kaupunkipientalo eli townhouse on yksilöllinen tapa asua urbaanisti. Kaupunkipientalo on uusi rakennustapa Helsingissä. Kahdeksan lapsiperhettä rakennutti Viikkiin upean townhouse-kokonaisuuden.

Lattiasta kattoon ulottuva korkea ikkunaseinä avaa hienon puistomaiseman vanhoine jalopuineen vuosi sitten valmistuneen erillistalokodin avariin oleskelutiloihin. ”Arkkitehti on onnistunut erittäin hyvin sovittamaan tiiviille tontille kahdeksan perheen yksilölliset kodit ja jokaiselle omat pienet pihat niin, että rakennukset muodostavat ehjän ja linjakkaan kokonaisuuden”, laatupäällikkönä rakennusalan yrityksessä työskentelevä asukas sanoo.

Rakennuttajaperheet valitsivat markkinoilla olevista runkovaihtoehdoista pääasialliseksi runkomateriaaliksi 380 mm paksuisen Leca-eristeharkon.

Harkkorakentamisen edut ratkaisivat valinnan

”Yksi tärkeä tekijä oli se, että Leca-harkko on hoikka suhteessa hyvään lämmöneristävyyteensä. Esimerkiksi palo- ja kosteustekninen turvallisuus, hyvä ääneneristävyys ja ilmatiiveys sekä tuotannon ja logistiikan joustavuus ovat myös harkkorakentamisen selkeitä etuja”, asukas kertoo.

Neljästä erillistalosta ja kahdesta paritalosta muodostuvan kokonaisuuden on suunnitellut arkkitehti Hannes Häkkinen.

”Tässä kohteessa haluttua arkkitehtuuria olisi ollut hyvin vaikea ja kallis toteuttaa esimerkiksi puurakenteisena. Kivitalon etuja ovat myös pitkäikäisyys, huoltovapaus ja erittäin hyvä jälleenmyyntiarvo”, Häkkinen sanoo.

Kaupunkipientalo luonnon lähellä

”Leca-eristeharkolla on tehokas U-arvo suhteessa seinän paksuuteen, ja siksi sillä on saatu tiiviille tontille tehtävässä kaupunkimaisessa pientalorakentamisessa väljyyttä rakennusten välisiin tiloihin muiden valmistajien kevytsoraharkkoihin verrattuna noin kymmenen senttiä ja kevytbetoniharkkoihin jopa lähes 25 senttiä enemmän”, perustus- ja runkourakoitsijana toimineen Stoneware Oy:n toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo.

”Päädyimme siihen, että kivirakentamisen edut saavutetaan harkoista kustannustehokkaammin ja joustavammin kuin elementeillä. Lecan kanssa kaikki meni hyvin. Tämä on tiivistä kaupunkiasumista niin hyvällä paikalla ja hienolla yhteydellä luontoon, että se tuntuu ajoittain jopa epätodelliselta”, rakennusalalla hankintapäällikkönä työskentelevä toinen asukas kertoo oman perheensä ensimmäisen vuoden asumiskokemuksista.

TIEDOT


Kohde: kaupunkipientalot

Sijainti: Helsinki

Runkourakoitsija: Stoneware Oy

Arkkitehti: Hannes Häkkinen

Leca-tuotteet: Leca®-perusharkko, Leca®-eristeharkko ja Leca®-väliseinäharkko

Please register your details first

Areas of interest