Kevyt väliseinä Leca® EasyLex -harkoista

  Kun katto on paikallaan, on vuorossa väliseinien rakentaminen. Huonetilat mitataan ensin suunnitelmien mukaan, suositeltavaa on mitata kaikki kerroksen huonetilat ennen niiden rakentamisen alkua. Väliseinien runkoratkaisut on periaatteessa päätetty jo suunnitteluvaiheessa, mutta muutokset voivat olla mahdollisia, kunhan ne vastaavat alkuperäisiä suunnitelmia. 

  Leca EasyLex -järjestelmällä kuivien tilojen tai kylpyhuoneiden kevyiden väliseinien rakentaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Väliseinäharkot ovat ympäripontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia, jolloin niiden käyttö maalattavien seinäpintojen alustana helpottaa rakentajan työtä.

  Ratkaisun edut:

  • Markkinoiden nopein muurattava väliseinäjärjestelmä
  • Loppuun asti mietitty kokonaisuus
  • Sileä ja tasainen pinta ei vaadi paksua tasoitekerrosta
  • Ympäripontatut ja mittatarkat harkot
  • Sopii hyvin kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin

  Suurien ponttiensa ansiosta lukitus on jämpti, muuraus nopeaa ja vaivatonta, muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti. Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laastimenekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna. Kevyitä kappaleita on helppo käsitellä ja katkaista sopivan kokoisiksi. 

  Leca EasyLex-harkkoja 3 kpl

  Harkkojen sileän ja tasaisen pinnan sekä ohuen muuraussauman ansiosta huolellisesti muuratut seinät eivät vaadi paksuja tasoitekerroksia. Maalattavan pinnan saa tasaiseksi eikä vaaleissakaan pinnoissa näy epätasaisuudet.

  Leca EasyLex -ratkaisu on kokonaisjärjestelmä, joka sisältää väliseinäharkot, päätykappaleet, palkit, muuraussiteet ja langanohjaimen, weber ohutsaumalaastin ja ohutsaumakelkan.

  Leca EasyLex -harkot sopivat mainiosti kylpyhuoneisiin, sillä vedeneristykset ja laatoitukset ovat helppoja ja nopeita tehdä. Tasaiset seinäpinnat ovat helppoja vedeneristää ja laatoittaa myös suurilla laatoilla.

  Kevyet väliseinät voidaan asentaa myös kiviliimalla (esim. Tremco Illbruck PU-700), kun rakenteella ei ole palonkestävyysvaatimuksia.

  Kuivan tilan väliseinärakenne

  1. Leca EasyLex 88 VS -harkko
  2. weber OL 15
  3. weber LR+

  Märkätilan väliseinärakenne

  1. Leca EasyLex VS 88 -harkko
  2. weber OL 15
  3. weber MT
  4. weber MS
  5. weber MP

  Ominaisuudet

  Ääneneristävyys 35 dB (Rw)
  Palonkestävyys EI 60
  Rakenteen paksuus 88 mm
  Rakenteen paino 87 kg/m² (ilman tasoitetta, tasoite painaa 1,6 kg/m²/mm)

  Väliseinät helposti Leca EasyLex -harkoilla

  Please register your details first

  Areas of interest