Kantava väliseinä Leca® Lex -harkoista

Kantavat väliseinät tai väliseinät, joihin tarvitaan raudoitusta seinän pituuden tai vaakasuuntaisen kuormituksen johdosta, on helppo rakentaa Leca Lex -harkoista. Näin kaikki seinät ovat samaa materiaalia ja erilaiset sisustusratkaisut on mahdollista toteuttaa vaivattomasti.

Kantavien seinien minimipaksuus on 100 mm, joten kaikki vähintään 100 mm leveät Leca Lex -harkot soveltuvat kantaviin väliseiniin. Raudoitusta tarvitaan tyypillisesti yli 6 m pitkissä seinissä kuivumiskutistumisen johdosta. Jos väliseinä toimii jäykistävänä seinänä tai se ottaa vastaan tuulikuormia, seinä pitää raudoittaa.

Kantava väliseinä nopeasti pystyyn

Välipohjaratkaisu vaikuttaa kantavan väliseinän harkkopaksuuteen. Ontelolaatat tai muut poikittaiset välipohjapalkit vaativat minimissään RUH-200 harkon. Jos holvi tehdään esimerkiksi liittolaatasta tai paikallavaluna, seiniin riittää useimmin UH-150 harkot.

Leca Lex -harkoissa on päädyissä pontit ja urat, jotka ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen ja nopeuttavat muuraamista. Leca Lex -harkkojen pystysaumassa ei käytetä laastia. Harkot muurataan weber ML Leca -laastilla 5 mm saumapaksuudella.

Tällöin raudoitukselle saadaan riittävä tartunta ja suoja korroosiota vastaan. Muurauskelkka nopeuttaa työtä etenkin pitkillä ja yhtenäisillä seinillä.

Ratkaisun edut:

 • Soveltuu myös pitkiin, yli 6 metrin väliseiniin
 • Voidaan tarvittaessa raudoittaa
 • Helppo ja nopea muurata
 • Harkot helppoja käsitellä ja katkaista
 • Pontit ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen
 • Yksi kappale käy useaan paikkaan

Kantavan väliseinän rakenne

 1. Leca® Lex -harkko RUH-200
 2. weber ML Leca®
 3. weber 137
 4. weber lasikuituverkko 6 mm
 5. weber LR+

Ominaisuudet

Ääneneristävyys 40-48 dB (Rw)
Palonkestävyys EI 60
Rakenteen paksuus 75-420 mm
Rakenteen paino 56-245 kg/m²

Please register your details first

Areas of interest