Kantava väliseinä Leca®-betonivaluharkoista

Betonivaluharkkoja tarvitaan yleensä erikoistapauksissa, missä kuormat ja jäykistykset eivät onnistu tavallisilla kevytsoraharkoilla. Leca®-betonivaluharkkoja käytetään muun muassa kantaviin väliseiniin, jäykistäviin seiniin, sokkeleihin, maanpaineseiniin ja tukimuureihin.

Betonivaluharkkoja voidaan käyttää yhdessä Leca Lex -perusharkkojen kanssa. Leca-betonivaluharkot ovat A1-luokan palamattomia rakennustarvikkeita, joten niitä voidaan käyttää suojaverhouksiin ja P1-luokan rakennusten rakenteisiin.

Kantava väliseinä on nopea ja helppo rakentaa Leca-betonivaluharkoista. Harkot ovat helppoja ja nopeita asentaa, koska ne ovat ympäripontattuja ja pontti ohjaa harkkoa ladottaessa. Kulmalukitus varmistaa nurkkien suoruuden ja vähentää valunaikaisen tuennan tarvetta.

Ponttauksesta johtuen seinä on myös vakaampi ennen valua, joka mahdollistaa korkeamman ladonnan. Kulmaharkkojen mitat on suunniteltu niin, että kokonaisia harkkoja käytettäessä ladonta etenee automaattisesti puolen harkon limityksellä.

Myös tukimuureihin

Betonivaluharkot ovat reiällisiä harkkoja, jotka puolen kiven limityksellä ladottaessa muodostavat seinään pysty- ja vaakasuuntaisia valuonteloita. Harkot kuivaladotaan ilman muurauslaastia eikä harkkoja tarvitse kiilata.

Harkkojen ympäriponttaus tekee rakenteesta tiiviimmän valussa, jolloin notkea betonimassa ei pääse ulos harkkojen väleistä. Yläpinnan ulkoreunaan ulottuva ponttaus mahdollistaa helpon ja tasaisen valupinnan tekemisen ylimmän harkon yläpintaan. Leca-betonivaluharkoista syntyy esimerkiksi jämäkkä tukimuuri.

Ratkaisun edut:

  • Ympäriponttaus nopeuttaa ladontaa.
  • Ladonta on helpompaa, koska ponttaus ohjaa harkkoa ladottaessa.
  • Muuri on vakaampi ennen valua, joka mahdollistaa korkeamman ladonnan.
  • Kulmalukitus varmistaa nurkkien suoruuden ja vähentää valunaikaisen tuennan tarvetta.

Betonivaluharkkoväliseinän rakenne

  1. Leca®-betonivaluharkko BVH-200
  2. weber lasikuituverkko 6 mm
  3. weber 410
  4. weber V+

Ominaisuudet

Ääneneristävyys 49,9 dB (Rw) (BVH-150)
56,0 dB (Rw) (BVH-200)
Suunnittelu- ja työohjeen mukaan
Palonkestävyys EI180, REI90 (BVH-150)
EI180, REI180 (BVH-200)
Rakenteen paksuus 150–200 mm

Please register your details first

Areas of interest