Kantava väliseinä betonivaluharkoista

Betonivaluharkkoja tarvitaan yleensä erikoistapauksissa, missä kuormat ja jäykistykset eivät onnistu tavallisilla kevytsoraharkoilla. Betonivaluharkkoja käytetään muun muassa kantaviin väliseiniin, jäykistäviin seiniin, sokkeleihin, maanpaineseiniin ja tukimuureihin.

Betonivaluharkkoja voidaan käyttää yhdessä perusharkkojen kanssa. Betonivaluharkot ovat A1-luokan palamattomia rakennustarvikkeita, joten niitä voidaan käyttää suojaverhouksiin ja P1-luokan rakennusten rakenteisiin.

Kantava väliseinä on nopea ja helppo rakentaa betonivaluharkoista. Harkot ovat helppoja ja nopeita asentaa, koska ne ovat ympäripontattuja ja pontti ohjaa harkkoa ladottaessa. Kulmalukitus varmistaa nurkkien suoruuden ja vähentää valunaikaisen tuennan tarvetta.

Ponttauksesta johtuen seinä on myös vakaampi ennen valua, joka mahdollistaa korkeamman ladonnan. Kulmaharkkojen mitat on suunniteltu niin, että kokonaisia harkkoja käytettäessä ladonta etenee automaattisesti puolen harkon limityksellä.

Myös tukimuureihin

Betonivaluharkot ovat reiällisiä harkkoja, jotka puolen kiven limityksellä ladottaessa muodostavat seinään pysty- ja vaakasuuntaisia valuonteloita. Harkot kuivaladotaan ilman muurauslaastia eikä harkkoja tarvitse kiilata.

Harkkojen ympäriponttaus tekee rakenteesta tiiviimmän valussa, jolloin notkea betonimassa ei pääse ulos harkkojen väleistä. Yläpinnan ulkoreunaan ulottuva ponttaus mahdollistaa helpon ja tasaisen valupinnan tekemisen ylimmän harkon yläpintaan. Betonivaluharkoista syntyy esimerkiksi jämäkkä tukimuuri.

Ratkaisun edut:

  • Ääntä eristävä
  • Kosteus- ja paloturvallinen
  • Tiivis ja luja rakenne

Kevytsoraharkkojen valmistajat Suomessa

Lakan Betoni Oy
lakka.fi

 

HB-Betoniteollisuus Oy
hb.fi

 

´

 

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
rakennusbetoni.fi

 

Benders Suomi Oy
benderssuomi.fi

 

Please register your details first

Areas of interest