Kivitalon ulkoseinä Leca® Smart 380 -harkoista

Leca® Smart LSH-380 -harkoista rakennettu ulkoseinä on markkinoiden vähähiilisin kivirakenteinen ulkoseinärakenne. Leca Smart -harkon eristemateriaalissa on käytetty bioöljyä, jonka ansiosta tuotteen hiilijalanjälki on aiempaa alhaisempi.

Leca-eristeharkoista rakennettu ulkoseinä on tutkitusti noin 30–40 % vastaavia rakenteita vähähiilisempi. Katso tarkemmat LCA-laskelmat tältä sivulta.

Leca Smart LSH-380 on kestävä ja kosteusturvallinen valinta kivitalon ulkoseinärakenteeseen. Leca Smart LSH-300 -harkoista rakennat puolilämpimät tilat, kuten autotallin tai varaston, ympäristöä säästäen.

Leca-eristeharkkojen käyttökohteita ovat muun muassa omakoti- ja rivitalojen seinärakenteet. Leca-eristeharkkoja on käytetty suomalaisessa rakentamisessa jo 80-luvulta lähtien, ja niistä saadaan rakennettua omannäköinen ja terveellinen koti kustannustehokkaasti.

Ratkaisun edut:

 • Markkinoiden vähähiilisin kivirakenteinen ulkoseinä
 • Kustannustehokas ja lämmöneristysmääräykset täyttävä kivitalo
 • Kokonainen harkkojärjestelmä, sisältäen perusharkkojen lisäksi kulmaharkot ja aukonylitysratkaisut
 • Toimiva ja turvallinen ratkaisu Suomen vaihteleviin olosuhteisiin
 • Nopea ja helppo muurata
 • Terveellinen ja turvallinen materiaali
 • Tuotteiden hyvä saatavuus

Leca-harkoista rakentaminen on vaivatonta, sillä harkkoratkaisu sisältää kaikki ulkoseinän rakentamiseen tarvittavat komponentit. Eristeharkoista saadaan muurattua yhdellä kertaa kantava sisäkuori, lämmöneriste ja ulkokuori. Harkkoja voidaan muurata myös talvella Leca® P Pakkaslaastin avulla.

Yhdistämällä ratkaisuun Leca-perustukset ja -väliseinät, saat kosteusteknisesti turvallisen ja energiatehokkaan kodin. Leca Smart -harkoista muurattu ulkoseinä voidaan rapata mm. Weberin Kaksikerrosrappauksella. Rappaukseen on saatavana useita eri väri- ja pintavaihtoehtoja.

Ulkoseinän rakenne

 1. Leca® Smart -harkko LSH-380
 2. weber ML Leca® Laasti
 3. Leca® Lex -harkko UH-100
 4. Leca® Smart LSP-380-6 MPa palkki
 5. weber 410 Ohutrappauslaasti
 6. weber Silcomaali ja Silcopinnoite+

Ominaisuudet

  LSH-380
Ilmaääneneristysluku Rw 47 dB
Ilmaääneneristysluku Rw + C 45 dB
Ilmaääneneristysluku Rw + Ctr 42 dB
Palonkestävyys EI 120 / REI 60
U-arvo 0,17 W/m²K
 
Rakenteen paksuus 380 mm

Please register your details first

Areas of interest