Pilariperustus Leca®-harkoista

Lecan pilariharkoilla terassien, loma-asuntojen ja kaikenlaisten kevyiden piharakennusten perustusten toteuttaminen käy kätevästi.

Pilariharkkoperustus on sopiva perustustapa loma-asunnoille ja pihapiirin kevyille rakennuksille ja luonteva ratkaisu erityisesti silloin, kun rakennuksessa on tuulettuva alapohja ja maapohja on riittävän kantava. 

Leca-pilariharkoilla perustukset syntyvät nopeasti, kevyesti, turvallisesti ja edullisesti niin varastoihin, aittoihin, vieras- ja työtiloihin, tallirakennuksiin, saunoihin, grillikatoksiin kuin terasseihinkin.

Katso kuinka rakennat terassin perustukset Lecan pilariharkoista

Perustukset kätevästi ja kevyesti

Leca-pilariharkoista kevyiden rakenteiden ja terassien pilariperustuksen rakentaminen onnistuu nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti niin ammattilaiselta kuin omatoimirakentajaltakin.

Pilariperustuksen tekeminen Leca-pilariharkoilla käy nopeasti, sillä yksittäisiä harkkoja ei tarvitse muurata toisiinsa. Lecan pilariharkoissa on pontti, joten harkot vain ladotaan toistensa päälle. Leca-pilariharkko toimii myös valumuottina, joten erillisiä muottitöitä ei tarvita. Myös betonin tarve on pienempi.

Leca-pilariharkon mitat ovat 240x240x195 mm. Menekki on viisi kappaletta metrille. 

Kevyt Leca-pilariharkko painaa vain 6,3 kg, joten harkkoja on vaivatonta nostella. 

Harkko imee vain vähän vettä ja kuivuu nopeasti. Se on myös helposti pinnoitettavissa halutun näköiseksi.

Lecan pilariharkoista rakennat helposti terassin perustukset, lue lisää

Perustietoja:

  • Koko 240x240x200 mm
  • Kuivaladottava, lukkiutuva ponttisauma
  • Nopea ja helppo pystyttää
  • Voidaan latoa ilman laastia 1,4 metrin korkeuteen asti ennen valua
  • Vaivaton tasoittaa
  • Leca-pilariharkkoperustus kestää tuentatavasta ja korkeudesta riippuen 50–100 kN:n kuorman
     

Näin rakennat perustuksen Leca®-pilariharkoilla

Leca-pilariharkkoperustus asennetaan routivalla maapohjalla roudattomaan syvyyteen. Vaihtoehtoisesti perustukset voidaan myös tai routaeristää esimerkiksi Leca-kevytsoralla. Leca-pilariharkkoperustus asennetaan valmiiksi tehdyn anturan päältä. Sorastuksen päälle valettavan anturan koko määritetään maapohjan kantavuuden ja päälle tulevan rakenteen kuorman perusteella.

Anturaan voidaan asentaa tarpeen vaatessa pilarille tartunnaksi yksi 12 mm:n harjateräs. 

Ensimmäinen harkko muurataan anturaan kiinni weber ML Leca® Laastilla tai muurauslaastilla. Tarkista, että saat harkon oikeaan korkoon.

Kun massa on kuivahtanut, loput harkot voidaan pinota. Pontattuja pilariharkkoja voidaan kuivalatoa aina 1,4 metrin korkeuteen asti.

Jos harkkojen korkeutta on tarvetta säätää pilariharkkoja asennettaessa, niin ne voidaan myös muurata toisiinsa esimerkiksi Leca® Laastilla.

Kun pilari on pystytetty, sinne asetetaan suunnitteluohjeen mahdollisesti edellyttämä harjateräs. Sen jälkeen reikä valetaan täyteen notkealla betonimassalla (C25/30) tai weber 30 sementtilaastilla.

Sementtilaasti kannattaa tehdä suurimmalla sallitulla vesimäärällä, jotta massa on helppo kaataa. Massan voi tiivistää pilariharkon reikään esimerkiksi harjateräksellä.

Pilariharkon reiän tilavuus on 2,65 litraa, joten esimerkiksi S 30 sementtilaastia tarvitaan noin 5,5 kg/harkko. 

Kun massa on kuivunut, pilariharkon päälle asennetaan huopakaistale kapillaarikatkoksi ja sen jälkeen päälle voidaan alkaa rakentaa vaikkapa terassia.

Please register your details first

Areas of interest