Rakentamalla kivitalon Leca® Smart -eristeharkoista, saat energiatehokkaan, ympäristöystävällisen ja omannäköisen kodin vaivattomasti.

Toteuta haaveesi Leca® Smart -eristeharkoilla

Tutustu uuteen, vähähiiliseen Leca Smart -eristeharkkoon, jonka ansiosta saat rakennettua juuri sinun näköisesi kivitalon ympäristöystävällisesti ja helposti, vuoden ympäri. Ole mukana rakentamassa kestävämpää huomista.

Alhaisempi hiilijalanjälki

Leca® Smart -eristeharkkojen raaka-aine on Leca-sora, jota valmistetaan savesta polttamalla. Tämä on kestävä ja pitkäikäinen rakennusmateriaali.

Uuden Leca Smart -eristeharkon hiilijalanjälki on matala, sillä harkon eristemateriaalin fossiilinen öljy on korvattu bioöljyllä. Bioöljyn tuotannossa ei ole käytetty palmuöljyä ja eriste on 100 % kierrätettävä materiaali.

Smart-harkon hiilijalanjälki pieneni entisestään, kun harkon pääraaka-aineen eli Leca-soran hiilidioksidipäästöt puolittuivat vuonna 2022 vaihtaessamme fossiilisen polttoaineen kotimaisiin puupelletteihin. Lue vastuullisuusteoistamme täältä.

Tutkitusti turvallinen ja terveellinen koti

Leca® Smart -eristeharkoista rakennat turvallisen ja terveellisen kivitalon, jossa on hyvä sisäilma. Leca-harkot kuuluvat Rakennustietosäätiön parhaaseen M1-luokkaan, eli tuotteesta ei haihdu sisäilmaan haitallisia yhdisteitä.

Kastuessaan Leca-harkot kuivuvat nopeasti ja rakenne pysyy kuivana. Leca-eristeharkoista rakennetut ulkoseinät varaavat kesällä lämpöä ja luovuttavat sitä hitaasti, joten kotisi lämpötila pysyy aina miellyttävänä. Asumisen mukavuutta lisää kivitalon hyvä akustiikka ja hiljaisuus.

Nopea rakentaa, myös talvella

Kevyistä Leca® Smart -eristeharkoista saa nopeasti ja vaivattomasti muurattua kantavan sisäkuoren, lämmöneristeen ja ulkokuoren yhdellä kertaa. Leca-harkot ovat mittatarkkoja, laadukkaita ja kevyitä käsitellä, jolloin niiden asennus sujuu tehokkaasti.

Leca-eristeharkot soveltuvat hyvin Suomen haastaviin sääolosuhteisiin. Niitä voidaan muurata myös talvella, kun laastina käytetään Leca® P Pakkaslaastia. Tällöin muuraus onnistuu ilman erillisiä lämmittimiä tai lämmityskaapelointia jopa -15 °C:seen asti.

Pinnoitus viimeistelee seinän ja suojaa kotia

Valmis Leca® Smart -eristeharkkoseinä viimeistellään pinnoituksella sekä ulko- että sisäpuolelta. Laadukas pinnoitus suojaa kotia ja on pitkäikäinen. 

Ulkopuolen rappaus toteutetaan harkkorakenteisissa seinissä useimmiten kaksikerrosrappauksella. Weberin Kaksikerrosrappaus on toteutettu sementtilaasteilla ja silikonihartsipinnoitteilla, jotka suojaavat hyvin alustaa kastumiselta.

Sisäpuolelta harkkoseinä oikaistaan siihen sopivalla laastilla tai tasoitteella, minkä jälkeen seinille tehdään pintatasoitus. Pintatasoituksessa käytettävien tuotteiden valintaan vaikuttaa se, onko kyseessä kuiva, kostea vai vedeneristettävä tila.

Tarkemmat tiedot rappaus- ja tasoitetyöhön parhaiten soveltuvista tuotteista löytyy osoitteesta www.fi.weber.

Arvoisa asiakas

Leca®-harkkojen valmistus siirtyy 1.9.2023 Benders Suomi Oy:lle.

Saint-Gobain Finland / Weber jatkaa Leca®-harkkojen myyntiä toistaiseksi.

Harkkojen ja harkkotarvikkeiden tuotetiedot ja dokumentit löydät jatkossa osoitteesta: www.fi.weber

Leca® Smart -esite

Please register your details first

Areas of interest