1. Turvallinen ja terveellinen koti

Jokainen ansaitsee kodin, jossa on terveellistä ja turvallista asua. Meille tämä tarkoittaa sitä, että kodin sisäilma on kunnossa eikä lämpö karkaa harakoille.

Kevyt ja kestävä Leca-harkko on erinomainen valinta talosi perustukseen, sillä sen kosteustekniset riskit on minimoitu niin rakennus- kuin asumisvaiheessakin. Leca-harkot muurataan, jolloin rakenne kuivuu nopeasti eikä kosteutta vapaudu sisäilmaan.

Ohuesta laastisaumasta johtuen rakenteessa on hyvin vähän vettä. Leca-harkko ei myöskään ime maasta tai viistosateesta kosteutta rakenteisiin. Saat perustukset kuntoon nopeasti ja helposti, unohtamatta lukuisia muita Leca-harkon ominaisuuksia.

Asumismukavuutta vuoden ympäri

Meillä on yli 60 vuoden kokemus Suomen haastavasta ilmastosta. Leca-harkko varaa lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti, ja näin kotisi lämpötila pysyy aina miellyttävänä.

Leca-harkko takaa myös terveellisen sisäilman, sillä siitä ei vapaudu mitään haitallisia päästöjä. Lisäksi asumismukavuutta edesauttaa Leca-harkkojen ääneneristävyys.

2. Joustavuutta jo rakennusprojektin ensimetreillä

Suunnitelmilla on tapana muuttua rakentamisen aikana. Harkkorakenteita on onneksi helppo työstää ja kevyitä ja mittatarkkoja harkkoja helppo muurata.

Leca-harkoilla perustuksesi syntyy nopeasti, koska pontillisissa ja ohutsaumamuurattavissa harkoissa ei tarvita pystysaumalaastia. Tarvittavat materiaalit saat helposti ja edullisesti lähimmästä rautakaupasta. Näin saat joustoa projektiisi ja säästät kustannuksissa.

Perustukset kuntoon nopeasti

Perustukset voidaan pinnoittaa nopeasti harkkojen muuraamisen jälkeen. Kuivan rakentamistavan sekä pienen kuivumiskutistuman ansiosta kellarin ulkoseinät voidaan rapata jo samana syksynä ennen lämmityskauden alkua. Yksinkertaisen työtekniikan ansiosta Leca-harkot soveltuvat niin omatoimirakentajille kuin myös ammattilaisille.

3. Säästä luontoa ja energiaa

Eikö olisikin mahtavaa pystyä säästämään ihan vain sillä, että asuisi itse rakentamassaan talossa? Jäisi sitten rahaa harrastuksiin ja matkustamiseen, kun lämmityskulujen sähkölaskut eivät toisi yllätyksiä. Ja luontokin kiittäisi.

Leca-harkoilla asumiskustannukset pysyvät pieninä energiatehokkuuden ja alhaisten huoltokustannusten ansiosta.

Eristeharkoilla on helppo rakentaa markkinoiden energiatehokkain kellari. Leca-harkon pinta on lämmin talvellakin, ja sen rakenne pysyy kuivana koko käyttöiän. Jo pelkällä harkon paksuudella saat kotiisi erinomaisen lämmöneristyksen ja asumismukavuuden.

Lämpö ei karkaa harakoille

Harkon lämmönjohtavuuden ollessa pienempi voidaan perustukset tehdä matalammalle. Pientaloissa lämmitysenergiaa karkaa yleensä alapohjaliittymän kautta. Käyttämällä perustuksissa Leca-harkkoa, tuota hukkaa saadaan pienennettyä merkittävästi.

Leca-harkoilla saat toteutettua myös toimivan maanvaraisen ja rossipohjan perustusratkaisun. Leca-harkko on myös ekologinen. Tehokas valmistus, sekä lähellä sijaitsevat tehtaat ja varastointipaikat vähentävät kuljetustarpeita ja säästävät siten ympäristöä ja rahaa.

4. Koti, joka kestää sukupolvelta toiselle

Leca-harkko on luja ja kestää uskomattomia kuormia; jo metri eristeharkon sisäkuorta kestää 8–10 henkilöauton painon. Leca-harkoilla maanpainekuormat otetaan vastaan vaakasuuntaisella raudoituksella, joka siirtää kuormat poikittaisille väli- tai ulkoseinille. Pientalojen kuormat hoituvat kevytsoraharkoilla helposti.

Leca-harkot ovat palonkestäviä, ja niillä voidaan toteuttaa kaikki pientaloissa vaadittavat paloseinärakenteet. 

Kestävyyttä ja pitkää ikää

Kodistasi tulee pitkäikäinen, sillä savesta polttamalla valmistettu Leca-harkkojen raaka-aine, Leca-sora, on mekaanisesti ja kemiallisesti kestävää ja säilyttää eristyskykynsä koko rakennuksen käyttöiän. Leca-harkko on ainutlaatuinen luonnontuote, joka voidaan kierrättää.

5. Parhaat ratkaisut perustuksista ylöspäin

Talo seisoo perustustensa varassa. Lecan ja Weberin vuosia kestänyt tiivis yhteistyö takaa sen, että talosi perustus on vankalla pohjalla. Käyttäessäsi perustuksessa Leca-harkkojen lisäksi myös esimerkiksi Weberin SokkeliPinnoitetta saat tuloksena paitsi kestävän myös tyylikkään perustuksen.

Tuotteiden ja ratkaisujen yhteensopivuus on erittäin tärkeää myös perustusten muuraamisen jälkeen. Weberiltä löydät kattavimman valikoiman yhteensopivia tuotteita ja ratkaisuja talosi rakentamiseen myös rakennusprosessin muissa vaiheissa.

Oli pientalosi perustus sitten maanvarainen, ryömintätilainen tai kellarillinen, Weberiltä löydät tarpeeseesi sopivan lattiaratkaisun. Voit yhdistää ratkaisuun halutessasi vaikkapa lattialämmityksen valitsemalla mukaan monipuolisen Comfort Lämpölattian, jonka jälkeen voit pinnoittaa lattian haluamallasi tavalla.

Katso muita ratkaisuja taloosi osoitteesta www.fi.weber.

Arvoisa asiakas

Leca®-harkkojen valmistus siirtyy 1.9.2023 Benders Suomi Oy:lle.

Saint-Gobain Finland / Weber jatkaa Leca®-harkkojen myyntiä toistaiseksi.

Harkkojen ja harkkotarvikkeiden tuotetiedot ja dokumentit löydät jatkossa osoitteesta: www.fi.weber

Please register your details first

Areas of interest